Mesto sprístupnilo digitálne mapy aj obyvateľom

14.09.2013 Sabinov

Sabinov 13. septembra (TASR) - Mesto Sabinov na svojej internetovej stránke sprístupnilo od začiatku septembra informačný systém Gisplan, ktorý umožní obyvateľom identifikovať pozemky mesta a ich vlastníkov. Občania môžu službu využívať bezplatne a vstup nájdu na hlavnej stránke mesta.
„Nie sme prví, kto využíva túto službu, ale sme medzi prvými, ktorí ju sprístupňujú aj obyvateľom. Doteraz túto službu naše odborné útvary využívali tri roky, aby sme zamedzili chybám napríklad pri predaji mestského majetku,“ povedal primátor mesta Sabinov Peter Molčan.
Systém podľa jeho slov zabezpečuje prístup ku kvalitným leteckým snímkam mesta a kompletnej digitálnej katastrálnej mape. Jeho mapový obsah plánuje samospráva priebežne aktualizovať, dopĺňať a zverejňovať na internete. Podľa Molčana by po dohode s katastrálnym úradom mala aktualizácia prebiehať štvrťročne.
Samospráva očakáva, že systém zlepší možnosti zverejňovania informácií, zefektívni komunikáciu s občanmi a zároveň zvýši ich angažovanosť pri riešení miestnych problémov. Práca so systémom Gisplan je podľa primátora intuitívna a jednoduchá. Nevyžaduje žiadne odborné znalosti práce s počítačom. Systém nie je potrebné inštalovať, nakoľko je dostupný on-line prostredníctvom internetu.
 

Vyberte región

mark